Koronavírus: hétvégére itt lesz a vakcina

December 26-án érkezik a koronavírus elleni vakcina Magyarországra, másnap elkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.
Rácz Gergő, 2020. december 24. csütörtök, 15:41
Fotó: Getty Images

Szombat reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina. A vakcinaszállítmány várhatóan kora reggel lépi át a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra - idézi a közlést az MTI.

Az egészségügyi dolgozók beoltása december 27-én, vasárnap kezdődik meg.

A mínusz hetven fokos hűtést igénylő vakcinák speciális, nyomkövetővel és hőérzékelővel ellátott dobozokban érkeznek. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni.

Az első vakcinaszállítmányt öt kijelölt kórházi oltóhelyre juttatják el: elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd még aznap az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába.

Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

I.N.R.I., 2020.12.25 13:18

Mi az átverés a vakcinában?
Azt próbálják elhitetni mint tavasszal, hogy aki tünetmentes az ne viseljen maszkot vagy karácsony előtt a maszek PCR tesztesek, hogy akinek negatív a tesztje az nem fertőzhet.
A vakcina nem véd meg a fertőzéstől és bárki lehet fertőző beteg oltottan is.
Ezért átverés az oltási igazolás. Semmire nem jó mert oltottan is fertőzhet bárki ráadásul akkor majdnem tuti tünetmentesen.
Arra jó, hogy a vírustagadó népet rávegyék az oltakozásra. Nem szabad átverni az embereket.
Az oltást azért kell felvenni mert aki megkapja az majdnem biztos, hogy nem hal bele és biztosan sokkal keveebb lesz a szövődmény.
Az oltás fordítottja a maszknak.
Aki maszkot visel az nem védi magát simán megfertőződhet. Aki helyesen maszkot visel az védi a másokat mert ha tünetmentes beteg akkor a helyesen viselt maszk felfogja a cseppeket amin a SARS2 CoV vírusok ülnek.
Aki beoltja magát az nem védi a többieket mert lehet fertőzött oltás után is. Aki beoltja magát az saját magát védi mert nem hal bele a betegségbe.
A maszkot hordó keresztény az oltott személy libcsik felfogású. Az egyik másokat védő a másik önző. Az önzéséről majd bizonyítványt is kap a maszkkal pedig keresztet mutat a világnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html