Átalakítják a rövidített munkaidő utáni támogatást. Az ipari partnerek számára pontosítanak bizonyos elemeket, hogy egyszerűbb legyen igénybe venni - mondta Palkovics László miniszter a Hír TV-ben vasárnap este.

Már a múlt hét közepe óta lehet pályázni, a pályázók száma naponta változik, a tapasztalatok ez idáig pozitívak. Jelen pillanatban a vállalatok stabilitása, tehát a munkaadók stabilitása és a munkavállalók munkája a legfontosabb - fogalmazott Palkovics.

A változtatással a jelek szerint kormány gyorsan reagál arra a sok kritikára, amely a beindított bértámogatási programot, illetve a többi intézkedést érte. Az eddig bejelentett mentőcsomag csalódást keltett, korlátozottan lehet igénybe venni a bérpótlást, sokak szerint nem nyújt kellő segítséget a cégeknek ahhoz, hogy megtartsák a munkaerőt. Bár a program tervezetthez képest lényegesen korábban, április 16-án életbe lép, a jogszabály sok olyan megszorító feltételt és kötelezettséget tartalmaz, amelyek a jelenlegi feltételek között az érintett vállalkozások számára nem vállalhatók, így sokan nem tudnak élni a lehetőséggel - hangzik az egyik fő kritika.