Koronavírus: vizsgálják a hazai fertőzöttek környezetét

A Magyarországon az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két iráni diáknál is haladéktalanul megindult a járványügyi vizsgálat és a kontaktuskutatás, karanténba kerülnek a velük lakók is.
Rácz Gergő, 2020. március 4. szerda, 22:00
Fotó: Getty Images

Müller Cecília országos tisztifőorvos tudatta, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban - írja az MTI.

A diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg.

Kikérdezésük folyamatban van.

A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei "feltérképezik a szoros kontaktusban lévő" embereket - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik.

Zajlik a Csehországban diagnosztizált amerikai diáklányok megbetegedésével kapcsolatos járványügyi vizsgálat is.

A friss információkról és intézkedésekről az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján adnak tájékoztatást - közölte az országos tisztifőorvos.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán jelentette be, hogy megvan az első két olyan beteg Magyarországon, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni.

Mindketten iráni diákok.

HOZZÁSZÓLÁSOK