Koronavírus: 2 új fertőzött van Magyarországon, egy ember életét vesztette

Két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt egy napban, ezzel 4157 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Csernátony Csaba, 2020. július 1. szerda, 09:59
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Elhunyt egy idős, krónikus beteg (a 80 éves férfinak a kormányzati oldal szerint daganatos betegsége és szív-érrendszeri problémái voltak), az elhunytak száma így 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak. A magyar hatóságok szerda reggel 857 aktív fertőzöttet tartottak nyilván - derül ki a koronavirus.gov.hu összefoglalójából.

Bár a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt a veszélyhelyzet megszűnt, járványügyi készültség van Magyarországon, néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.07.01 10:43

Persze, napi 1-2 új fertőzött, majd kiderül, hogy egy kézilabdacsapatnál egyből van 10 új fertőzött. Hirtelen be is vallanak aznapra 10 új beteget.
Andersen-es ez a napi adatszolgáltatás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html