Koronavírus: bajban van a Szent János Kórház (frissített)

Fokozódik a nyomás a magyar kórházakon, most a budapesti Szent János Kórház kért segítséget, mert a személyzete már nem tudja ellátni az egyre több koronavírusos beteg jelentette feladatokat - értesült az Index. A kórházakra már most nagyobb nyomás nehezedik, mint tavasszal a Magyar Kórházszövetség online kongresszusa által kiadott közlemény szerint. Az Emmi tagadja, hogy betelt volna a lélegeztető-kapacitás.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 17. csütörtök, 17:02
Fotó: Getty Images

A Szent László Kórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet után a Szent János Kórház is segítséget kért, a személyzete ugyanis már nem tudja ellátni az egyre több koronavírusos beteg jelentette feladatokat - írta a portál.

A koronavírusos betegek számának jelentős mértékű növekedése túlterhelte az intézményt,  valamennyi osztálya szinte teljes kapacitással üzeme, ezért a kormányhivatalhoz fordultak, hogy a többletfeladatok ellátása érdekében vezényeljenek hozzájuk szakembereket.

A középsúlyos és súlyos koronavírusos betegeket elsődlegesen  a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet valamint a Szent János Kórház fogadja.

Közleményben reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kapacitásproblémákra. Szerintük a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bene Tleilax, 2020.09.17 18:07

Tanítsák be a sok erős, de semmihasznú tek-eeket a betegforgatásra,pelusozásra. Végre lenne hasznulk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Magenta, 2020.09.17 17:16

Akkor most mi is van a nagy melldöngetéssel? - felkészültünk a járványra, bőven van védőeszköz, bőven van lélegeztetőgép, még túl sok is, megvédjük a zembereket, blablabla.....
Ja, hogy csak a személyzetről tetszettek elfeledkezni - értem.
Ez aztán a világszínvonalú védekezés a még világabb színvonalú egészségügyben.
Hozzá nem értő, összevissza kapkodó mekkmesterek sokasága ül a bársonyszékekben, élükön a fő hadvezérrel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html