A fertőzöttek száma 204 708-ra nőtt, az elhunytaké 4516-ra emelkedett, a gyógyultak száma pedig meghaladja az 54 ezret.

Az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozóknál végzett célzott, csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható - írja az MTI a kormányzati portálra hivatkozva.

Az aktív fertőzöttek száma 146 171. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 24 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. Kórházban 7536 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 51 142-en vannak, a mintavételek száma 1 622 765-re emelkedett.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

A kormányzati portál közölte: egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 7212 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. (Az igazolásminta itt érhető el.)