Koronavírus: elrettentő magyar adat érkezett

Péntek reggelre 941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg - adta hírül a koronavírus.gov.hu.
Domokos László, 2020. szeptember 18. péntek, 08:56
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A friss bejelentés szerint az utóbbi egy napban 941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 16 111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ez érdemi emelkedést jelenti a csütörtöki 710 új eset után, valamint abszolút csúcsot is jelent, azaz még soha nem volt ilyen magas az új fertőzöttek napi száma.

Péntek reggelre elhunyt hat idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 669 főre emelkedett, 4240-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 11 202 fő, ami szintén eddig soha nem látott magas szintet jelent Magyarországon. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 58, a gyógyultak 41 százaléka budapesti. 374 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. A kormány szerdai ülésén a beutazási korlátozások fenntartásáról és újabb szigorításokról döntött. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óta után a szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért - olvasható a kormányzati honlapon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2020.09.18 13:57

@Darabont1453: , hogy mit tegyél , igaz te nem vagy a nép!!! Nyald tovább a gazdád seggét !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.09.18 10:25

Hol az Operatív Törzs ?
Miért nem tartanak sajtótájékoztatást ? Csak nem azért mert a számok tragikusak és nem lehetne azt a nagy győzelmi dicshimnuszt elénekelni, mint tavasszal ? XDDDDDDD

Bacilia asszony nyunyókás tanácsai nélkül mit tegyen a nép ? XDDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html