Koronavírus: erre figyelmeztet Szlávik János a védőoltásokkal kapcsolatban

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Szepesi Anita, 2020. november 24. kedd, 13:12
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Szlávik János azt mondta: az influenza elleni oltás minden évben hasznos lenne, de csak a lakosság 20-25 százalékát sikerül beoltani.

Az új technológiával készült koronavírus elleni vakcinák még inkább elbizonytalanítják az embereket, ezért be kell bizonyítani, hogy biztonságosak - hangsúlyozta az MTI szemléje szerint.

Vélhetően sokan nem akarják majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával - jelezte az infektológus, aki emiatt jó hírnek nevezte, hogy a kezdeti eredmények alapján bizonyos oltóanyagok több mint 90 százalékos hatékonyságúak.

Ez esetben ugyanis elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány Magyarországon - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LenovoR61, 2020.11.24 13:39

Menjen a picsába a javaslataival. Kisérletezzen magán . Ki fizeti ezeket a szócsöveket. A vakcina gyártó cégek. Szokás szerint.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html