Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az írás szerint a katonák - segítve és támogatva a rendőrök munkáját - elsőként a piacokon és forgalmas közterületeken segítették az állampolgárokat és felhívták a figyelmüket a rendeletben foglaltak betartására.

Szombaton a városok sajátosságait is figyelembe véve Budapest, Cegléd, Szigetszentmiklós, Székesfehérvár, Szolnok, Debrecen, Hódmezővásárhely, Győr, Tatabánya, Salgótarján és Kaposvár piacain katonai járőrök segítették a rendőri állományt, és velük együttműködve gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok egyrészt megismerjék a bevezetett szabályokat, másrészt betartsák a rendelet rájuk vonatkozó előírásait.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot lát el.

A Magyar Honvédség katonái 2020. március 12-től részt vesznek az úgynevezett Korridor feladatban, ahol az M1, M5 és M7 autópályák kijelölt pihenőhelyein statikus és mozgó járőrökkel segítik a rendőrség munkáját. Feladatuk, hogy a Magyarországon áthaladó tranzit utazók a számukra előírt útvonalról ne térjenek le, ezzel is csökkentve a magyar állampolgárokkal történő érintkezés lehetőségét.

A Belügyminisztérium kérésének megfelelően a Magyar Honvédség 2020. március 12-től növelte a déli határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát, így ezen határszakasz védelmét közel 900 katona segíti.

A március 20. óta szolgálatot teljesítő jelenlétfokozó katonai rendész járőrök a 41/2020. (III.11.) Kormányrendeletben engedélyezett rendezvények környezetében folytatnak járőrözést Budapest, Debrecen, Hajdúhadház, Szolnok, Hódmezővásárhely, Szentes, Kecskemét, Szeged, Kaposvár, Székesfehérvár, Tata, Várpalota, Győr, Pápa, Veszprém lakott települések közterületein. Munkájuk során törekednek a település frekventáltabb helyeinek és környezetének (pályaudvarok, bevásárló központok stb.) ellenőrzésére, fokozott figyelemmel a Covid-19 eljárásrendben foglaltakra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kérése alapján a telepített határzárak, a határforgalmi korlátozási és zárási feladat biztosítására 2020. március 21-től a Magyar Honvédség megerősítő támogatást nyújt, ezért a szlovák és osztrák határon is találkozhatunk katonákkal.