Koronavírus: egy 40-es súlyos beteget is kórházban ápolnak Magyarországon

Az egyik egészségügyi intézményben már egy súlyos állapotban lévő 40-es éveiben járó koronavírusos beteget is ápolnak - jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs (OT) szombati online sajtótájékoztatóján.
Domokos Erika, 2020. március 21. szombat, 14:19
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Az elmúlt 24 órában egy 53 éves férfi hunyt el Magyarországon, aki több alapbetegséggel küzdött, ezekre rakódott rá az új vírusfertőzés, ami végezetes lett - közölte Müller Cecília, aki azt is megemlítette, hogy az egyik hazai kórházban egy 40-es éveiben járó, súlyos állapotban lévő koronavírusos beteg is van. A tisztifőorvos ezért kéri, hogy mindenki fogadja meg a megelőzésre vonatkozó tanácsaikat.

Jelenleg hat koronavírus-fertőzöttet ápolnak intenzív osztályon.

Szombat reggelre 18 fővel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, négy ember meghalt, heten meggyógyultak, 117-en voltak karanténban. A mintavételek száma elérte a 3447-et, ami az akkreditált laboratóriumban vizsgált minták számát jelenti.

Fokozatosan nő a mintavételek száma, a megerősített esetekkel együtt - mondta a tisztifőorvos.

Mindenki elkaphatja a betegséget

A csoportos megbetegedések terjedése fokozatosan növekszik, számítanunk kell rá, hogy ezek tömegessé válnak. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a terjedést késleltessük, lassítsuk - mondta el ma is a tisztifőorvos. A terjedés megakadályozása a legfontosabb, ez egy légúton terjedő betegség, ezért a szoros kontaktusokat kell kerülniük az embereknek.

Az idősek és a krónikus betegek védelme rendkívül fontos számukra. Mindenki elkaphatja a betegséget, hisz az országban mindenhol találtak már koronavírusos esetet, ezért figyelni kell a megelőzésre - mondta Müller Cecília .

Az idősek védelmében újabb tájékoztató kampány indul, amiből megtudhatják azokat az információkat, tanácsokat, hogy hogyan lehetne jobb a közérzetük az otthoni bezártságban, ahol továbbra is fontos a mozgás és az egészséges, vitamindús táplálkozás - mondta Müller Cecília.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.21 20:55

Mindenki rettegjen, és zárkózzon be a pincébe! Sztahanovista/orbánista nyuggerek el is temetik magukat!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szalapala, 2020.03.21 20:46

@hedviga: Mert nincs értelme...

Egy teszt csak azt mutatja - minden teszt, minden vizsgálat, minden vizsga, sőt, még az érettségi is ezt mutatja ! - hogy az adott pillanatban milyen vagy !

- Fertőzött vagy-e pont abban a pillanatban,
- az érettséginél pl. azt mutatja, hogy azt a feladatot meg tudtad-e oldani, tehát érett vagy-e.
- a terhességi teszt azt jelzi, hogy AKKOR ! terhes vagy-e.

AKKOR !

De azt, hogy holnap vagy egy hét múlva fertőzött leszel-e - vagy egy terhességi teszt esetén : terhes leszel-e egy hónap múlva - azt nem mutatja a mostani teszt.

Ha a tesztelés után kapod el a vírust, akkor mi van ?

A terhességi teszt esetén : ha a teszt után szexelsz, akkor az eredeti eredményt kidobhatod a kukába, nem jelent semmit, új teszt mutatja csak ki, hogy mi a helyzet.

A koronavírusos teszt még annyival nehezebb, hogy gyakorlatilag ki kéne zárnod minden emberi érintkezést a teszt után - még a közvetett érintkezést is, amikor olyan tárgyat fogsz meg, amit előtte más fogott meg, mert úgy is terjed...
Csak ekkor lehetsz biztos abban, hogy a teszt még mindig jó választ jelent. Mihelyt olyan emberrel érintkezel, akitől elkaphatod, ezt a tesztet is dobhatod a kukába.

Tehát mindenkit folyamatosan kéne tesztelni, naponta

Elvileg meg kéne állítani az időt !
Mindenki mozdulatlan lenne, amíg le nem zajlanak a tesztek és meg nem jönnek az eredmények... akkor a fertőzötteket elkülöníteni, a többi akkor megnyugodhat.

De ha az eredmények megérkezéséig történik újabb érintkezés, akkor nem ér semmit az egész, mert már más a helyzet, mint amit leteszteltek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2020.03.21 16:39

........a filmjeikben is szürcsögnek, csámcsognak, a filmsztárjaik is, a többit már meg sem említem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2020.03.21 16:33

...vagy nem merik megmondani, hogy előbb vagy utóbb úgyis mindenki elkapja, teszt ide, vagy oda? Bár az az amerikai professzor azt mondta, hogy most már túl késő, mindenki el fogja kapni. A kínaiak a hibásak. Mindent rögtön le kellett volna állítani, és akkor Kínán belül maradt volna a járvány. Most láttam a Hyena című koreai filmben, hogy egy kis polipot élve feldaraboltak, és a vonagló részeket ették meg a film főszereplői. Kezdem egyre jobban utálni az ázsiaiakat. Egy japán étteremben az élő halat szeletelték fel fokozatosan, és ették meg. A hal még élt, és fájdalmában nagyot ugrott a tányéron, amikor vágtak belőle egy szeletet. Olyanok, mint a medvék, a medve is eltöri az áldozata gerincét, beviszi a barlangjába, és a szerencsétlen még él törött gerinccel, amíg a medve fel nem falja. Menjenek az ázsiaiak a fenébe!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2020.03.21 16:26

Valaki árulja már el, hogy miért nem lehet a tesztet mindenkin elvégezni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html