Koronavírus: már több mint 1100 katona fertőződött meg

Már több mint 1100 katonánk van, aki megfertőződött, de 900 katonánk meg is gyógyult ebből a fertőzésből. A többiek abban a stádiumban vannak, hogy még nem lehet gyógyultnak nyilvánítani őket - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM-en. Nincs olyan katona, aki lélegeztetőgépen lenne.
Domokos László, 2020. november 25. szerda, 09:03
Fotó: MTI Fotó / Rosta Tibor

A honvédelmi miniszter elmondása szerint rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek mind a magyar honvédség, mind a külszolgálatban lévő katonák esetében. Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket - részletezte Benkő Tibor honvédelmi miniszter a csatornán.

Egy héttel ezelőtt egy katona megfertőződött Koszovóban, az állapota leromlott, őt repülőgép azonnal hazahozták, azóta a Honvédkórházban kezelik, már stabil az állapota.

A kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, amennyiben a kórházak még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudunk plusz katonát biztosítani - fogalmazott a miniszter.

Hétfőtől a katonák különböző intézmények őrzés-védését is ellátják: különböző nemzetiségek külképviseleteit, kormányzati épületeket is védeni fognak.

HOZZÁSZÓLÁSOK