Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt 24 órában 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 58 , a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen - áll a tájékoztatóban.

Arra figyelmeztet az Operatív Törzs az új fertőzések adatai miatt, hogy a járvány második hulláma már elérte Magyarországot, a vírus a közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne bénuljanak meg a mindennapok, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Vegyen mindenki maszkot a zárt terekben, boltokban, közlekedési eszközökön, valamint kerülje a közeli testi kapcsolatokat idegenekkel, még a ritkábban látott barátokkal, ismerősökkel is.

Az enyhe korlátozásokra alapozó magyar védekezés lényegében mostanra a svéd modell követésére váltott. Hogy ez pontosan hogyan is működik járványügyi szempontból, itt írtunk. Arról pedig, hogy valóban alkalmas lehet-e a gazdasági károk csökkentésére, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Az eddigi legnagyobb napi megbetegedés számot pénteken rögzítették, akkor 916 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

A világon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az elmúlt 24 órában 307 930 új koronavírus-esetet regisztráltak, ami egyben rekordot is jelent az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek esetében. A megbetegedésre 5500 haláleset vezethető vissza, így a járvány kitörése óta 917 417 életet követelt a Covid-19 a világon.