Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdára virradóra 581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő, 4153-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen a kormányzati tájékoztató oldal adatai szerint.

A legfrissebb adatokból kiderül, hogy egy hét alatt - vagyis a múlt szerdai helyzethez képest - 4550-nel nőtt az akítv fertőzöttek száma. A halálos áldozatoké 26-tal emelkedett, miközben 169 ember kilábalt a betegégből.

Így terjed a járvány Magyarországon
Megnevezés2020. szept. 16. (szerda)Egyhetes változás
Fertőzöttek száma14 4604 745
Aktív fertőzöttek száma9 6534 550
Gyógyultak száma4 153169
Halálos áldozatok száma65426
Forrás: koronavírus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu, Napi.hu

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed, a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszkviselés, lehetőleg kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme,  fontos, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.