Arrébb lehet tenni az érettségit

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet.
Rácz Gergő, 2020. április 20. hétfő, 19:58
Fotó: MTI/EPA

Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára. Legyen szó a tanulókról, a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a közigazgatásban dolgozókról - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a kormany.hu oldalon közzétett videóban az MTI beszámolója szerint.

Az érettségi lehető legbiztonságosabb megszervezésének kitalálták a módját, ezért tartanak csak írásbeli vizsgákat, és mindenkinek biztosítják a szükséges védőfelszerelést. Erről a kormány a döntését meghozta, és kijelölte a vizsgák időpontját.

Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont "mozgatását" indokolják, a szükséges döntést meg fogják hozni - mondta Maruzsa Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2020.04.20 20:52

Ugye nem lesz megint az, mint az iskolabezárások előtt:

Hétfő: "Nem, nem lehet!"
Szerda: "Törvényileg megtiltom!"
Csütörtök: "7 párti vélemény: mégis be kéne zárni!"
Péntek reggel: "Nem zárnak be az iskolák!"
Péntek este: "Bezárunk, hétfőtől mindenki otthon és digitálisan!"

Csak az állandóság és kiszámíthatóság, és persze az érdekelt felek érdekében!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html