Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tizenkét terhelt közül két személy az általános rendőri szerv egyes feladatok ellátására létrehozott szervei egyikénél, négy személy rendőr-főkapitányságokon, hat további személy pedig rendőrkapitányságokon töltött be vezető beosztást a terhére rótt bűncselekmény elkövetésekor - írta Polt.

A tizenkét terhelt közül nyolc ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette, három ellen hivatali visszaélés bűntette, további egy ellen pedig vesztegetés bűntette miatt van folyamatban a büntetőeljárás. Közülük jelenleg nyolc vádlottként, további négy személy pedig gyanúsítottként veszt részt az eljárásban.

A vádemelésig még el nem jutott ügyek négy gyanúsítottja közül egy személy rendőr-főkapitányságon, további három pedig rendőrkapitányságokon teljesített szolgálatot vezető beosztásban a terhére rótt bűncselekmény elkövetésekor. E négy személy közül kettőt hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével, kettőt pedig hivatali visszaéléssel gyanúsít az ügyben eljáró ügyészség - derül ki a legfőbb ügyész válaszból.