Debrecen nem kerülhet hátrányba más városokkal szemben csupán azért, mert csak közúton elérhető, ezért Londonon kívül decembertől Eindhovenbe és Milánóba is közlekedik majd repülőgépjárat Magyarország második legnagyobb városából. Lesz moszkvai chartergép és tárgyalnak németországi és távol-keleti célpontokról is - derül ki a polgármester Világgazdaságnak adott interjújából. Az egészségipari fejlesztések részeként szeptemberben nyílik a debreceni érdekeltségű fogászati rendelő Londonban, ahol tájékozódni lehet a lehetőségről, és a hosszabb kezelésekre, amelyeket Debrecenben végeznének, előjegyzést vesznek fel.

Kósa elárulja azt is, hogy liberális konzervatív világszemlélettel irányítják a várost, hozzátéve: ez annyit jelent, hogy a konzervativizmus megengedő oldalán állnak. A helyi államigazgatás dolga szerintük az, hogy kialakítsa gazdasági stratégiáját, és biztosítsa az ennek megvalósításához illeszkedő környezetet. Az nem feladata, hogy magát a tevékenységet is végezze.

Elismételte, hogy a választási feliratkozásra olyan csoportok - például a külföldön tartózkodók egy része - miatt van szükség, akik eddig nem voltak a választási névjegyzékben. Szerinte rájuk nem vonatkozhatnak más szabályok, mint a szavazók túlnyomó többségére. Úgy véli, hogy az utolsó pillanatban döntők lemaradnak majd a listákról, s ezzel elvesztik a választás lehetőségét.

A 12,5 milliárd forintból felépíteni tervezett stadion nem fogja behozni az árát, de ettől szükség van egy olyan létesítményre, amely nem Budapesten van, és világeseményeket lehet rendezni benne. Kósa még nem döntötte el, hogy indul-e a következő polgármester-választáson, de a kiírás előtt ezzel mindig így szokott lenni.