Kósa Lajos megvédte a kirúgott nyugdíjast

Kósa Lajos arra kéri a pécsi polgármestert, hogy intézkedjen annak az idős férfinak az ügyében, akit sajtóhírek szerint miatta bocsátottak el az állásából.
Domokos Erika, 2018. március 28. szerda, 18:25
Fotó: Pixabay

A Miniszterelnökség közreadta az a levelet, amit Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter írt Páva Zsolt pécsi polgármesternek, amelyben kiáll a pécsi városházától - a sajtóhírek szerint - elbocsátott nyugdíjas biztonsági őr mellett.

A 73 éves biztonsági őr korábban azt nyilatkozta a Blikknek, hogy azért vesztette el az állását, mert őt tartják felelősnek azért, hogy Kósa Lajos sofőrje a múlt szerdán a városháza kapujának hajtva meghúzta a szolgálati autót.

Kósa Lajos nyílt levelét alább közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajtóhírekből értesültem arról, hogy a pécsi városházánál szolgálatot teljesítő idős munkatársat elbocsátották állásából, azzal az indoklással, hogy éppen akkor hagyta el szolgálati helyét, amikor én megérkeztem.

Az ott kialakult incidensért nem tartom őt felelősnek, ezért arra kérem Polgármester urat, hogy gyakoroljon méltányosságot, és ha egyetért a javaslatommal, intézkedjen, hogy az idős úr továbbra is elláthassa feladatát.

- írta a miniszter.

Kósa Lajos az 1300 milliárdos pénzkezelési ügy kipattanása után igyekezett elkerülni a sajtót. Március 20-án Pécsre érkezve a városházára tartott, ahol több újságíró is várta a kocsibejárónál. A parkolóhoz vezető útra először nem tudott behajtani a sofőr, mert egy furgon elfoglalta a helyet (ekkor a biztonsági őr elhagyta a helyét, mert "szólította a szükség"), és ekkor húzta meg a miniszter sofőrje az autó egyik oldalát. Majd elhajtott, és másodjára sikerült befordulni a járművel az átjáróba. Az esetről itt olvashat.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2018.03.29 05:22

@antitroll: Csak nehogy elokeruljon a hangfelvetel, amint pont o utasitja Pavat, hogy rugja ki azonnal a felelosoket. Az meg talalt egy szerencsetlen portast, akire rakenhette az egeszet.

Mellesleg a sofor ellen mikor indul eljaras a szabalytalan kozlekedes miatt? Videofelvetel bizonyitja mit muvelt ott szuk par perc alatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2018.03.29 00:26

Áldott jó ember ez a Kósa! Ha nem lopna annyit, még szentté is lehetne avatni! :-D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html