Kósa szerint is problémás a rezsicsökkentés

Probléma, hogy a rezsiköltségek mérséklése nem mindenkit érint egyformán, hiszen vannak, akik olyan vegyes tüzeléssel fűtenek, amelyre nem vonatkozott a csökkentés Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere.
NAPI, 2013. február 6. szerda, 13:51
Fotó: Napi.hu

Nagyon éles vita zajlik a további rezsicsökkentés mikéntjéről a Fidesz-KDNP gyulai kihelyezett frakcióülésén - ismerte el Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere. Ez egyrészt abból fakad, hogy vannak olyan cégek - például az önkormányzati tulajdonú vízszolgáltatók -, amelyek nem tudják kigazdálkodni a rezsicsökkentést, amivel a kormánynak foglalkoznia kell - mondta Kósa Lajos szerdán az MTI tudósítása szerint, utalva arra, hogy a Fidesz elnökségének javaslata szerint tavasszal tíz százalékkal csökkenne a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja, több városvezető azonban valamilyen kompenzációt szeretne emiatt az önkormányzati szolgáltatóknak. A vita éppen arról folyik, lesz-e ilyen kompenzáció - jelezte a politikus, hozzáfűzve, hogy a maga részéről a hulladéklerakási díjjal kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, mert szerinte Magyarország olyan kötelezettséget vállalt még korábban a hulladéklerakási illeték bevezetésével, ami például Ausztria esetében érthető, Magyarországon azonban nem életszerű, ugyanis itt hiányoznak azok a rendszerek, amelyekkel csökkenthető lenne a lerakott szemét mennyisége.

Másrészt probléma az is - folytatta a Fidesz alelnöke -, hogy a rezsiköltségek mérséklése nem mindenkit érint egyformán, hiszen vannak, akik olyan vegyes tüzeléssel fűtenek, amelyre nem vonatkozott a csökkentés.

"A rezsicsökkentést mindenki elfogadta, mindenki támogatja" a frakcióban, de az említett okokból még nem született döntés, ezért este térnek vissza a kérdésre - közölte Kósa Lajos a gyulai tanácskozás szünetében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.02.06 16:15

@rigolya: Kósa biztosan nem a zemberek miatt, hanem a saját cégei ellehetetlenítése ellen szólalt fel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.02.06 16:09

kósa nem biztos, hogy a lakosok társadalmi helyzete miatt szólalt fel... Inkább látja városa gazdasági helyzetét, s amikor a forradalmi rezsicsökkentési terv több városi vállalkozást is érint, akkor már nem biztos benne, hogy ugyanaz az azonnali, adóbevételek átcsoportosításával történő kompenzáció is meg fog történni, mint a távfűtésnél. (Bár a távfűtés már rég 10% ÁFA-val működik!)

kósa látja, hogy milyen érzékenyen érintené a debreceni önkormányzati cégeket a dolog. Persze amikor ugyanezt az érvet hozták fel versenypiaci szereplők, akkor fürdött a fidesznyik érvekben!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

coni, 2013.02.06 15:58

Ha ez már a buta Kósa agyáig is elért, tényleg feltűnő lehet.

Miért pont rezsi csökkentésnél venné figyelembe ez a kormány a szociális helyzetét az embereknek, ha az adóztatásnál figyelmen kívül hagyta, hogy több millió embernek 10E Ft jövedelem kiesés már egzisztenciális katasztrófát fog okozni, ami be is következett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html