Közbeszerzési kartellt talált a GVH

Közepes érdekes nap elé nézünk csütörtökön.
Napi.hu, 2014. január 8. szerda, 17:12
Fotó: Napi.hu

A KSH reggel 9-kor prezentálja a tavaly novemberi külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó első becslését. A szám várhatóan nem lesz rossz, mivel az ipari termelési adat jó lett, amúgy a 2013. októberi külkeraktívum 759 millió euró volt.

Ezen túl két érdekes sajtóesemény is lesz holnap. A Gazdasági Versenyhivatal fél 11-től ismerteti a Versenytanács friss kartelldöntését, amelynek érdekessége, hogy egy olyan közbeszerzési kartellvizsgálatról szól, amely most először informátori díj kifizetésével is zárult. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. pedig délután kettőtől prezentálja a 2014-es finanszírozási tervét.

Külföldön magyar idő szerint hajnalban kínai fogyasztói és termelői inflációs adatok érkeznek. Majd délelőtt brit külkeradatokat publikálnak és lesz BoE-, majd ECB-kamatdöntés is - várhatóan mindkét jegybank tartja a kamatot, igazán az indoklás lesz érdekes. Délután fél háromkor pedig az USA-ban a heti új munkanélküliségi segélykérelmek száma derül ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.08 17:38

...az aktívum 3 éve óriási pluszban van...,amióta nem az UFÓ-k vannak hatalmon..!!!..pedig magyarul tudtak ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html