Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzet legújabb értesülései alapján 98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 13 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak. A második a Demokratikus Koalíció, amely 16,3 százalékon áll, és így 4 képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe. Ezen adatok szerint a 9,7 százalékos Momentum 2 jelöltje lenne befutó, a Jobbik (6,5 százalék) és az MSZP-Párbeszéd szövetség (6,6 százalék) is pedig 1-1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

A hivatalos eredményekre 23 óráig várni kell. A 24.hu szerint pillanatok alatt megtelt a nagyterem a Dürer Rendezvényházban, amikor megjelent a tévéképernyőn a Magyar Nemzet mandátumbecslése, amely alapján a Momentum az MSZP-t és a Jobbikot is megelőzve két mandátumot nyerhet a választásokon. Cseh Katalin nevét skandálták az összegyűltek, a politikus pedig meg is jelent a terem közepén.

Mindenki számára tragédia a várható választási eredmény - mondta a Hvg.hu-nak Barabás Richárd, a Párbeszéd elnökségi tagja azt követően, hogy az értesülések szerint az MSZP és Párbeszéd alkotta pártlista csúfosan leszerepelt. Szerinte a rossz eredmény oka az, hogy az EP-kampány folyamatos közvélemény-kutatásként működött. A politikus hozzátette: el kell feledni a pártlogókat, és az egyenlőségen alapuló együttműködés működhet az ellenzéki oldalon.