Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tolnai megyeszékhely keleti határában tervezett ipari park területén 2018 első felében kezdődik a közművesítés. Ennek részeként új, Szekszárdot elkerülő út is épül a tehergépjármű-forgalomnak.

Az önkormányzat a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel együttműködve keresi a lehetséges befektetőket, a város a feldolgozóipari, könnyűipari, illetve a szolgáltatásban működő cégeket részesíti előnyben a betelepedésnél. Emellett számítanak a paksi atomerőmű bővítésében résztvevő beszállítók megjelenésére - mondta Ács. (Orbán: Magyarország nem sikersziget.)

Megjegyezte azt is, hogy tavaly - szintén a Modern városok program támogatásával - szakképzési programot indítottak Szekszárdon. Ebben azt vállalták, hogy a város öt év alatt ötszáz olyan, jól képzett szakembert bocsát ki, akikre a térség gazdaságának szüksége van, és az atomerőmű bővítésében is részt vehetnek.

Fejlesztik a jelenlegi, 2008-ban kialakított, 50 hektáros ipari parkot is. Bálint Zoltán az üzemeltető Szekszárdi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 500 millió forintos forrásából járdát építenek, bővítik az elektromos kapacitást, és több üzemcsarnokot építenek összesen körülbelül 2000-3000 négyzetméteren.

Az ipari parkban, ahol 29, többségében kis- és közepes vállalkozás tavaly 509 ember foglalkoztatásával 25 milliárd forint árbevételt ért el, jelenleg 2,5 hektárnyi terület hasznosítható szabadon.