Közel kétszázmilliós fejlesztést kapott Bükkzsérc

190 millió forintból elkészült a pazsagi turistaház.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 14. szombat, 13:49
Fotó: Napi.hu

Az erdei szálláshelyek hálózata lehetővé teszi már szinte az egész ország bejárását - mondta a Bejárható Magyarország kormányzati program 160. erdei szálláshelyének átadásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója azt ismertette, hogy a cég 72 ezer hektár állami vagyon kezeléséért felelős, és feladataik közé tartozik a gazdálkodás és a védelem mellett a közjóléti tevékenység is. Ezek között említette túraútvonalak, arborétumok létesítését és fenntartását, nyílt napok szervezését, szálláshelyek felújítását és újak kialakítását - írja az MTI.

A 190 millió forintból, önerőből megépített pazsagi kulcsosház átadásával egy 2010-ben indult, 1,6 milliárd forintos közjóléti program zárásához érkeztek. Ez azonban nem a végállomás, mert a középtávú terveikben egy újabb, 1,8 milliárd forintos program szerepel - mondta a vezérigazgató.

Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere arról beszélt, hogy a külterületükön álló turistaházzal falujuk gazdagodott. Jelezte azt is, hogy a kormányzatnak köszönhetően hamarosan megépül a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút, a Bükk déli irányból így falujukon keresztül jól megközelíthető lesz. A turistaház jellegzetessége, hogy egy erdőtömb belsejében, térerőmentes területen fekszik. Vízellátását forrás biztosítja, áramot áramfejlesztővel nyernek. A turistaház hat szobájában 22 vendég szállhat meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.10.14 20:47

@Bahnsteig_Eins: mészároslőrinc talicskban tolta fel az építőanyagot :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.10.14 14:25

"190 millió forintból elkészült a pazsagi turistaház."

Aranyból építették?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html