Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Leányvállalatán keresztül a Veolia 2004-ben vásárolta meg a Salgótarjáni Csatornamű Kft.-ben a helyi befektetők üzletrészét. A cég ezt követően húszéves lejárattal 250 millió forint tulajdonosi kölcsönt adott a társaságnak azzal, hogy azt az osztalékból törleszti a kisebbségi tulajdonosnak.

Salgótarján polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda a csütörtöki testületi ülésen közölte: az adás-vétellel az önkormányzat egy számára kedvezőtlen szerződés végére tesz pontot, ugyanis a kisebbségi tulajdonos menedzsmentjogai egyoldalú előnyöket jelentettek.

Palkó György, a Veolia vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az önkormányzat szándékait nem akarták akadályozni, ezért ajánlották fel megvételre a kisebbségi üzletrészt. A 150 millió forintos vételárat méltányosnak nevezte.

Eötvös Mihály, Salgótarján alpolgármestere a közgyűlésben azt mondta, hogy a Veolia leányvállalata a 250 millió forintos tulajdonosi kölcsöne fejében eddig 524 millió forint menedzsment-díjhoz jutott, a hitelből 220 millió forintot visszakapott, miközben papíron még 120 millió fennmaradt az önkormányzati cég tartozásából.

Salgótarján önkormányzata jelentős, az országostól jóval nagyobb mértékű rezsicsökkentésre használja fel azt, hogy a társaságban szabad kezet kap. A lakossági díjcsökkentésről még csütörtökön döntenek - tette hozzá a polgármester.