Közjegyzők a pénzmosók ellen

A jövőre a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) lesz a Közép Európai Közjegyzőségek Együttműködése, a Hexagonale elnöke. A magyar elnökség főként a pénzmosás visszaszorítását célzó lépéseket hangolja majd össze.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 12:59
Fotó:

A magyar közjegyzők horvát kollégáiktól veszik át a tisztséget, miután ez évi ülésszakukon egyhangúlag így határoztak a tagországok közjegyzőségeinek elnökei. A szervezetet 1998-ban, hat állam (Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia) hozta létre. Ausztria uniós tagsága révén kezdetben a többi közép-európai állam közjegyzői betekintést megismerhették az uniós gyakorlatot, illetve szakmai segítséget kaphattak az osztrák közjegyzőktől.

A tagországok fő törekvése az együttműködés és egymás szakmai munkájának segítése. A szervezet munkáját nagyban befolyásolják a tagországokban és az Európai Unión belül történő szakpolitikai események. Ennek alapján előzetesen elmondható, hogy a szervezet foglalkozik a jövőbeli bővítés kérdésével - Románia és Bosznia-Hercegovina is jelezte már együttműködési igényét.

HOZZÁSZÓLÁSOK