Műanyagmentes július után elindult az autómentes augusztus

Autómentes augusztust hirdet a Magyar Kerékpárosklub: próbáljuk ki, milyen letenni az autót, és egy utazást biciklivel, gyalog, közösségi közlekedéssel, esetleg telekocsival megtenni, sőt akár az egész hónapon át autómentesen élni!
Domokos Erika, 2019. augusztus 6. kedd, 17:01
Fotó: Shutterstock

A környezetbarát és egészséges közlekedési módváltást népszerűsítő kampányban tippeket és tanácsokat is adnak azoknak, akik hétköznap vagy nyaralás során tennék le az autót.

A szervezők tudják, hogy nyaralás közben nehezebb lehet letenni a kocsit. Ugyanakkor arra biztatnak mindenkit, hogy a nyár adta lehetőségeket kihasználva próbáljanak ki olyan megoldásokat, amiket beépíthetnek a mindennapjaikba. "Augusztusban könnyen kipróbálható, milyen útvonalon bringázhatunk legkönnyebben a munkahelyre - tanácsolja Halász Áron, a Kerékpárosklub elnökhelyettese és szóvivője.

A Kerékpárosklub azt tanácsolja, hogy első lépésként "gondoljuk végig, mielőtt útra kelnénk: biztosan szükség van autóra ahhoz az utazásodhoz? Másként is meg tudjuk oldani? - Nem várunk el teljes autómentességet a kihívásban, egy utazás is sokat számít - közölték a szervezők.

A szervezők kérik, hogy az akcióban részt vevők osszák meg tapasztalataikat közösségi médiafelületeiken az #automentesaugusztus hashtag alatt és várják cégek, szervezetek csatlakozását is. Már mintegy 30 szervezet csatlakozott az akcióhoz, köztük a Greta Thunberg klímaaktivista által alapított Fridays for Future magyarországi csoportja is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fifibacsi, 2019.08.21 11:27

Ez nagyon jó kezdeményezés! Sokan megfogadhatták, mert érezhetően kisebb a forgalom és könnyebb autózni a Belvárosban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html