Változhat a közlekedés, lezárnák az aluljárókat éjszakára

Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban éjszakára lezárnák az aluljárókat az utolsó metró után – értesült a hvg.hu egy egyelőre nem nyilvános kormányzati előterjesztésre hivatkozva. Így a gyalogosok csak a felszínen kelhetnének át, az autósoknak új zebrákat, lámpákat kellene megszokniuk.
Domokos Erika, 2018. november 19. hétfő, 14:07
Fotó: Napi.hu - Hornyák Dániel

Az előterjesztéseket a területért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma készítette, a belügyminiszter és egyéb szervezetek bevonásával. Elsőként a budapestiek életét leginkább érintő javaslatot ismertette a hvg.hu, a hajléktalanok ellátásának átalakítására koncentráló másik dokumentumot e héten, egy következő cikkben közlik.

Az egyik javaslat szerint "a kiemelt helyen lévő aluljárókat" a metró üzemzárása után a reggeli első járat érkezéséig fizikailag lezárnák. Így azok, akik ebben az időszakban gyalogosan akarnak átkelni a csomópontokon, csak a felszínen közlekedhetnek majd. Mindezt azzal indokolják, hogy így egyaránt biztosítható "a közbiztonság, a köztisztaság, az állagmegóvás", illetve a "jogellenes életvitelszerű közterületen tartózkodás megszüntetése".

Az első ütemben azt a 9 kiemelt aluljárót zárnák le éjszakára még 2018-ban, ahol a felszínen forgalomtechnikai módosítás nélkül már biztosított a gyalogosközlekedés:

  • Deák tér aluljáró - ez 5 kijárat lezárását érinti
  • Corvin negyed aluljáró - 10 kijárat
  • Kálvin téri aluljáró - 7 kijárat
  • Újbuda-központ aluljáró - 4 kijárat
  • Móricz Zsigmond téri aluljáró - 11 kijárat
  • Ecseri úti aluljáró - 3 kijárat
  • Váci út-Csanády u. aluljáró - 4 kijárat
  • Boráros tér 1. - 3 kijárat
  • Lehel tér déli aluljáró - 4 kijárat

Egy új hajléktalanotthon is létrejönne Újpesten a beteg, idős, önellátásra már képtelen otthontalanoknak - ha a kormány rábólint a százmilliós nagyságrendű tervekre. A tervekről bővebben a hvg.hu-n olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.11.19 20:05

Egy biztos, a közterületeken élés nem megengedhető, közegészség és járványügyi problémák miatt, de idegenforgalmi látványnak is borzalmas.
Épüljenek menedékhelyek és ott tartózkodjanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.11.19 15:52

polgári nemzeti néppárt :kinek mije van, annyit is ér orbán 6.89
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.19 15:29

Javaslat gazdaságélénkítő, és a hajléktalanok életét továbbnehezítő eljárás kivitelezésére.
Éjszakára a földbe fordítható padok gyártása.
Technológia:
Alsó tengelyén, egy földi fészekbe fordítható köztéri ülőalkalmatosság. (utcabútor)
A pad két oldalsó lábát középen összekötő acélrúd 2 db görgős csapágy segítségével, 22 óra után a pad alatti földbe vájt, vízszigetelt, kibetonozott, padaknába fordítható.
Ezáltal növekszik a pad élettartama, mert nincs egész éjjel kitéve az időjárás viszontagságainak, az emberi rongálásoknak, és a hajléktalanok sem tudnak aludni rajta.
Ez az új típusú utcabútor emeli a foglalkoztatást, mert a régi lámpagyújtogató és tízet ütött márazóra kiáltgaó emberke helyett a padforgatók juthatnak munkához.
De akár újra kiabálhatják a tízet ütött márazóra felszólítást, hogy térjenek nyugovóra és ne hőzöngjenek az uccán.
Mert rendes ember este 10 után már nem kódorog az utcán. Bazmeg, a délutános hogyan megy haza? Vagy nem is rendes ember a délutános dolgozó? Ja, és a tízet ütött márazóra ember sem rendes, mert az utcát járva ordibál. Sőt mire végez úgy éjfél körül, akkor nem tudnak tőle hazudni, meg azért fél tizenegy után kár olyat kiabálni, hogy tízet ütött márazóra, mert addigra már a 22.30-nál vagyunk.
Szóval, óbégatás nélkül csak hajtogassák le a padokat, reggel hattól meg vissza.
Ez új munka kőműveseknek, a padgyártóknak és a padhajtogatóknak. Így már meg is valósul a teljes foglalkoztatottság, indulhat a miniszterelnöki ejakuláció.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html