Új közlekedési táblákat helyeznek ki

Új közlekedési táblákat helyeznek ki olyan útszakaszokra, ahol sokan kerékpároznak. A cél, hogy felhívják az autósok figyelmét a megfelelő oldaltávolság betartására.
Szász Péter, 2020. augusztus 13. csütörtök, 15:42
Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, közös kampányba kezdtek a kerékpárosok védelme érdekében. A kampány célja a járművezetők figyelmének felhívása a biztonságos, 1,5 méteres előzési oldaltávolság betartására.

Ennek érdekében a szervezetek közlekedésbiztonsági figyelemfelhívó táblákat helyeznek ki országszerte olyan útszakaszok mentén, ahol sokan kerékpároznak. Az első táblát közösen helyezték ki a Dobogókőre vezető országút mentén, a Két-bükkfa-nyereg elágazásnál, melyet országszerte újabbak követnek - olvasható a Magyar Közút közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.08.13 20:29

@bbs2000: Akkora oldaltávolságot tartasz amekkorát akarsz csak ne legyen baj. De hamarosan jönnek az emberes hónapok és a nemszeretem idők és eltűnnek a seggreszelők a közutakról :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bbs2000, 2020.08.13 16:07

Ez az oldaltávolság - ami egyébként szükséges is a biztonságos kerülés miatt - azt vonja maga után, hogy az utakon, elsősorban a 2 x 1 sávos utakon feltorlódik a forgalom, hiszen a szembejövő forgalom miatt a kerülés az utak szélessége (keskenysége!) miatt vagy lehetetlen vagy a szembejövő forgalom áll le szerencsés esetben, hogy a kerülést biztonságosan lehessen befejezni. Röhej az egész. A szükségszerűen magas gépjárműforgalom közé beereszteni a kerékpárosokat nagyon szerencsétlen megoldás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html