Jó hírt kaptak a 10-es út mentén közlekedők

A Pilisszántó és Budapest közötti útvonalra a Budapest-bérlet mellé váltott, kiegészítő helyközi Volánbusz-bérletek a Pilisvörösvár és Budapest közötti vonatokra is érvényesek szeptember 1-jétől - közölte a MÁV Zrt.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 1. szombat, 10:22
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az utasok egyetlen bérlettel tudják igénybe venni Pilisszántó és a főváros között a vasúti elérést biztosító autóbuszjáratokat és a vonatokat.

A Budapest-Esztergom 2-es számú vasútvonal felújítása és villamosítása lehetővé tette, hogy bővebb kínálattal, rövidebb menetidővel közlekedjenek a vonatok, ezért csökkent a térség autóbuszjáratainak utasforgalma. Szeptember 1-jétől a vasúti átszállási lehetőségek bővítése érdekében a 800-as, a 810-es, a 815-ös, a 820-as, a 830-as és a 832-es autóbuszok menetrendje módosul, a 811-es és a 831-es pedig megszűnnek - idézi a MÁV Zrt. közleményét az MTI. (A budapesti közlekedés így módosul hétfőfől.)

A 830-as autóbuszvonal valamennyi járata - a pilisvörösvári vasútállomás érintésével - Pilisszántóig meghosszabbított útvonalon közlekedik, így a vasútállomással nem rendelkező Pilisszántó esetében létrejött a vasúti kapcsolat.

Az autóbusz járatok Pilisvörösváron optimális átszállási lehetőséget biztosítanak a vonatokra, így "kedvező, vasúti-közúti kombinált közlekedés jön létre Budapest és Pilisszántó között", ami figyelembe véve a 10-es számú főúton tapasztalt gyakori forgalmi torlódásokat rövidebb idő alatt teszi elérhetővé a fővárost - olvasható a közleményben.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK