Évtizedek óta várt utat adnak át jövőre

Jövő év végére befejeződik a veszprémi déli elkerülő út Litér és Balatonfüred közti 7,5 kilométer hosszú szakaszának megújítása, 25 milliárd forintból – mondta Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.
Szász Péter, 2021. február 4. csütörtök, 16:14
Fotó: Getty Images

A litéri és balatonfüredi csomópontok közti szakaszt négysávossá bővítik, a korábbi lámpás csomópontok helyett külön szintű csomópontokat alakítanak ki. A szakaszon kialakítanak két körforgalmat, korszerűsítik a burkolatot, a biztonságosabb közlekedés érdekében fizikailag is elválasztják az út két oldalát.

A balatonalmádi csomópont térségében terelőutat építettek a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében, amely az építkezés lezárultával is megmarad. A cél az, hogy az elkészült útszakaszokat folyamatosan adják át a közlekedőknek, szem előtt tartva, hogy 2023-ra, amikor Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz, minden elem elkészüljön - fejtette ki.

A térségben évtizedek óta várják az elkerülő megépültét, a 8-as és a 82-es út közötti szakasz megépülte jelentősen megkönnyíti majd a város két leglátogatottabb létesítménye, a Veszprém Aréna és a leendő uszoda megközelítését - mondta Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

HOZZÁSZÓLÁSOK