Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a projektgazda Fegyvernek vezetésével, és további nyolc helység - Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora - részvételével - ismertette Kiss Viktor, a Populart Kft. vezetője.

A projekttel megvalósuló forgalomcsillapítási és egyéb beavatkozások eredményeképpen a közösségi közlekedés és a településeken belüli közlekedés biztonságosabbá, kényelmesebbé és hosszú távon fenntarthatóvá válik. Emellett a négy járásban található kilenc településen az ott élőket és az átutazókat egy rendezett, egységes kép fogadja majd.

Az építési munkák során például Fegyverneken nyolc autóbuszöböl épül fedett buszváróval, több megállót felújítanak, ezen kívül 19 férőhelyes gépjármű parkolót alakítanak ki. Több településen megszüntetik a balesetveszélyt rejtő folyópályás buszmegállókat, és azokat buszöblökkel váltják fel.

A 2020 márciusára befejeződő projekt keretében a biztonságos közlekedés fontosságára szemléletformáló programokkal igyekeznek felhívni a figyelmet. Így működik majd mobil bringapálya, interaktív kerékpáros KRESZ órákat tartanak, amelyeken elsősorban a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a kerékpárosokat érintő legfontosabb közlekedési szabályokkal.

A kép forrása: Pixabay.