Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első  a "Neszmély és Radvaò nad Dunajom (Dunaradvány) közötti komp beruházáshoz emelte meg a hazai forrást 487 millió forinttal. Ezzel a hazai forrás 546 millió forintra emelkedett, míg az uniós támogatás - 1 milliárd 250 millió forinttal - változatlan maradt. A beruházás teljes költsége 1 milliárd 796 millió forintot tesz ki.

A kecskeméti katonai repülőtér közös felhasználású (katonai-polgári) fejlesztésére 1 milliárd 42 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a 2022-es költségvetésben. Tavaly júniusban 1 milliárd 420 millió forintot biztosított a kormány erre a célra. Egy héttel ezelőtt pedig a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal nyílt közbeszerzésen keresett vállalkozót a Kecskemét, MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis repülőtér civil zónájának a tervezésére.

Az állam támogatja - a gazdaság válság utáni újraindításának keretében - a kizárólag elektromos meghajtású autóbuszok (akkumulátoros és üzemanyagcellás), valamint az akkumulátoros (felsővezeték nélküli önálló közlekedésre is alkalmas) segédhajtású önjáró trolibuszok gyártását, beszerzését és továbbfejlesztését. Erre a célra a kormány Zöld Busz Mintaprojektet indított, amelyhez a jövő év végéig 800 millió forint támogatást biztosított.