Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint nagyobb összeget hagyott jóvá a Gazdaságvédelmi Alapból a kormány még a következőkre:

  • a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladataira 2 milliárd 654 millió,
  • a Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatokra 1 milliárd 480 millió,
  • a turisztikai fejlesztési célelőirányzatra pedig 1 milliárd 70 millió forintot.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatra a kabinet augusztusban a felkészülést elősegítve, Veszprém Megyei Jogú Város és térsége fejlődését támogatva 49,5 milliárd, míg a Veszprémi Főegyházmegye részére 39 milliárd forintot hagyott jóvá.

A város támogatását a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-n keresztül folyósítja a kormány. A Veszprémi Főegyházmegye a veszprémi vár területén található műemlékegyüttesei felújítására és fejlesztésére fordíthatja a pénzt.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-től - cikkünk megjelenése után - megtudtuk, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program a mostani döntéssel nem kapott újra támogatást. A közlönyben megjelent összeg, a nyári támogatás első részletének megítéléséről szól.

A kormány az idei költségvetésen belül a Központi Maradványelszámolási Alapból 893 millió forintot csoportosított át. Ebből a külképviseletek igazgatására 467 millió, míg a fiatalok vezetői engedélyének megszerzésével összefüggő támogatásra 300 millió forint fordítható.

A Hungaroring Sport Zrt. támogatását 800 millióval csökkentette a kormány és ezt az összeget a sportcélú fejlesztésekhez kapcsolódó ingatlanvásárlásokra és beruházásokra csoportosította át.