Ömlik a pénz az államosított kutatásba

Az állami kutatás-fejlesztésre 44,4 milliárd, két sportcsarnokra 25 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból. A kormánynak kedves civil szervezet 2,3 milliárdot kaptak a Központi Maradványelszámolási Alapból.
Németh Géza, 2020. augusztus 8. szombat, 12:44
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent határozat az idei központi költségvetés Gazdaságvédelmi Alapját csökkentette  113,9 milliárd forinttal. Ebből a kutatási és fejlesztési feladatokra, a vagyonkezelő alapítvány 44,4 milliárd forinthoz jutott. A külképviseletek beruházásaira pedig 21,7 milliárd forint fordítható.

A tatabányai multifunkciós csarnok előkészítése és megvalósítása 13,3 milliárd, míg a szegedi kézilabda csarnok előkészítése és megvalósítása 11,3 milliárd forint adófizetői pénzbe kerül.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az állami többletfeladatok ellátására 8,2 milliárd forinthoz jutott. A Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tőkeemelésére 3 milliárd fordítható.

A kormány a Központi Maradványelszámolási Alapból 10,5 milliárd forintot csoportosított át. Ebből 7 milliárd fordítható a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatására, továbbá 2,3 milliárd pedig a civil és nonprofit szervezetek támogatása.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.08.08 15:20

személyesen a mindentudó vajda orvosprofesszor atom és energetikai tudós közgazdász zseni a tranzisztoros telefonjával vasutépítő baltás kereszténymentő fharaonos erdoganos iszlámüldözó szuperakadémikus oktatási zseni áll a pénzcsapok mellett, ebből csak nobel díjak jöhetnek főleg a fő feltaláló letelepedési kötvényes rogánnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html