Közösen fejlesztenének a V4-ek

Elsősorban energetikai és közlekedésfejlesztési projektekben kívánják összehangolni tevékenységüket a visegrádi négyek (V4) fejlesztési intézményei, valamint egyeztették az együttműködési területeket az EU források felhasználásában is - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-vel csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 5. csütörtök, 12:14
Fotó: Pixabay

A pénzintézet meghívására érkeztek Budapestre a V4-ek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) fejlesztési bankjainak vezető szakértői, valamint a horvát és szlovén fejlesztési intézmények képviselői - derül ki a közleményből. A találkozón részt vettek az Európai Fejlesztési Bank (EIB), valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői is - írja az MTI.

Az MFB-csoport tagja, a mobilfizetési szolgáltatást nyújtó Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a V4 elnökségi programban is megjelölt V4 Smart Platform kezdeményezését mutatta be a meghívottaknak egy közös workshopon.

A kezdeményezés célja a visegrádi tagországokban közösen bevezethető, egységesen átjárható, a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítő elektronikus szolgáltatások megvalósítása - derül ki az MFB anyagából. (Brexit: ehhez ragaszkodnak a V4-nek.)

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1-től kezdődően tölti be a V4 elnökségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK