Köztisztviselői jutalmak: ki mennyit kap?

Még karácsony előtt megkaphatják az új teljesítménymérési rendszer alapján járó bónuszukat a köztisztviselők - írja a Népszava.
NAPI Online, 2007. október 15. hétfő, 08:44
Fotó:

A minisztériumokban dolgozó köztisztviselők idei célfeladataik alapján történő minősítése november végéig elkészül, majd ennek nyomán december 15-éig kifizetik nekik az idén bevezetett teljesítményösztönzési rendszer alapján járó bónuszt - tudta meg a Népszava Szetey Gábortól, a kormány személyügyi államtitkárától.

Szetey azt nem tudta megmondani, átlagosan mekkora prémiumot vihetnek haza a közszolgák, csak azt lehet tudni, hogy összesen 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre a jutalmazásra, illetve hogy a kivételesen jól teljesítők, azaz az egy szakállamtitkár alá tartozók 10 százaléka akár éves fizetésük 33-56 százalékát is megkaphatják.

A teljesítménymérési módszert jövőre kiterjesztik az összes kormányhivatalra, illetve a központi közigazgatási szervekre, így 15-20 ezer embert érinthet az új megoldás. Ugyanakkor ha parlament elfogadja a jövő évi költségvetéshez benyújtott ezzel kapcsolatos javaslatcsomagot, akkor megszűnik a köztisztviselői életpálya abban az értelemben, hogy a fizetés az életkortól és a beosztástól függött. Ehelyett négyévente ismétlődően minősíteni fogják a közigazgatásban dolgozókat - ez lesz bérezésük alapja.

HOZZÁSZÓLÁSOK