Az alapítványok számos kutatást, cikket, rendezvényt és mobilitási programot támogattak a nyáron, a szerződéseket folyamatosan töltik fel.

Az alapítványok a belső ellenőrzési rendszer bevezetése érdekében külső szakértőt - a Quercustax Kft.-t valamint a KPMG Tanácsadó Kft-t - vontak be. A rendszerszemléletű átvilágításnak köszönhetően az alapítványok valós képet kaptak a jogszabályi megfelelőségükről - áll a közleményben. Beszámoltak arról is, hogy az alapítványok több ezres szerződésállományának átvizsgálását - a közérdekű adatszolgáltatás szempontjából - a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda végezte.

Felidézték, hogy szeptemberben lezárultak az Óvárosháza és az Ybl Villa kivitelezési munkáival kapcsolatos első közbeszerzési eljárások is, előbbinél a legkedvezőbb ajánlat a projektmenedzsment szolgáltatás ellátására a Friday Creative Kft.-től, míg a Villa esetében a Raw Development Kft.-től érkezett. Az épületek műszaki ellenőr szolgáltatását a DVM Design Kft. látja el az év végéig.

A Pallas Athéné Alapítványok közbeszerzési és beszerzési eljárásainak lebonyolítását az ingatlanok esetében a Provital Kft. végzi.