Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kritikusak a légszennyezettségi adatok Magyarországon, különösen Budapesten és a Sajó völgyében. Magyarország a harmadik legszennyezettebb levegőjű ország az Európai Unióban, és az ötödik legszennyezettebb levegőjű "a fejlett világban" - mondta Barabás Richárd, a Párbeszéd politikusa.

A kormányzat tehetetlensége hosszú távon 5,5 hónapot vesz el az emberek életéből. Barabás közölte, hogy döbbenettel értesültek arról, hogy miközben a kormány egy jó tervet készített szakemberek bevonásával, a legutolsó pillanatban kihátrált mögüle.

A légszennyezettség visszaszorításához több lépésre van szükség, amelyek bevezetését Karácsony Gergely főpolgármester, a párt társelnöke már el is kezdte a fővárosban. Ilyennek nevezte az MTI szerint Barabás Richárd a tömegközlekedés pozitív ösztönzőkkel történő erősítését, a dízeljárművek fokozatos kiszorítását, valamint a kerékpáros és gyalogos közlekedés fejlesztését.

Emellett országos, kormányzati szintről támogatott programokra is szükség van a szóvivő szerint, köztük a rossz minőségű tüzelőanyagok - például a barnakőszén - visszaszorítására, folyamatos kéményellenőrzésre, megfelelően szigetelt szociális bérlakások építésére, a dízelüzemű autók teljes "kivezetésére" az ország közútjairól, valamint tájékoztató kampányok indítására.