Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A friss bejelentés alapján 2019 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 29,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 28,2, az egyéb építményeké 32,2 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 9,8 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten - közölte a KSH.

Az épületeknél ipari és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 24,5, az egyéb építmények építésében 104,8, a speciális szaképítésben 16,8 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 16,9 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 30,8 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 24 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében ipari, kulturális és sportlétesítményekre kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 30,5 százalékkal nagyobb, az egyéb építményeké 7,4 százalékkal kisebb volt, mint 2018. január végén.