Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

December első hetében a magyarok mindössze 15 százaléka tervezte, hogy ha elérhető lesz a koronavírus oltás, akkor beoltatja magát, több mint egyharmaduk, 35,6 százalék pedig egyértelműen elutasította az oltást a KSH Heti monitor adatai szerint.

Magas, 28,3 százalék a bizonytalanok aránya, a megkérdezettek ötöde (21 százalék) pedig nem kívánt válaszolni a kérdésre.

A felmérés szerint az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja. A megkérdezettek több mint a fele egyáltalán nem, további egynegyede alig veszi figyelembe az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét.

Az oltással kapcsolatos kormányzati kommunikáció és a sajtóban megjelenő információk a válaszadók több mint kétharmadát befolyásolják, a közösségi médiában megjelenő információk pedig kevesebb, mint 60 százalékukat.

A 14-74 évesek oltással kapcsolatos terveiről kiderült, hogy a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A munkanélküliek, a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak. Az elutasítók aránya egyik csoportban sem éri el az 50 százalékot.