Jövő héten kiderül, mennyit keresnek a magyarok, és mekkora a baj az euróövezetben

A KSH publikálja a decemberi béradatokat, az ÁKK megtartja a szokásos 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukcióját, az euróövezetből beszerzési menedzserindex, az Egyesült Államokból ingatlanpiaci adatok érkeznek. A Fitch pedig verdiktet mond a magyar adósbesorolásról. Itt a jövőheti makrokörkép.
Szabó Dániel, 2019. február 17. vasárnap, 21:30
Fotó: Shutterstock

A KSH jövő héten publikálja a decemberre vonatkozó béradatokat, a számok minden bizonnyal nem jeleznek komoly lassulást a bérdinamikában - írja heti makronaptárában a CIB Bank.

Itthonról emellett még egy fontos tájékoztatót ad ki a KSH: közlik a lakásépítések, építési engedélyek változását 2018-ból az elsőtől a negyedik negyedévig. Valamint megjelenik a kiskereskedelmi adatokról is a második decemberi becslés. Az ÁKK pedig a szokásos keddi három hónapos dkj aukció mellett csütörtökön 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket is kínálni fog.

Pénteken közli Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings. A magyar elemzők azt várják, hogy miután szombaton a Standard & Poor's felminősítésről döntött, hasonlót lép a Fitch is. Vagyis "BBB"-re emeli a jelenlegi "BBB mínusz" osztályzatot.

Megtudjuk, mekkora a baj az eurózónában

A borús növekedési képet látva, kiemelt figyelem övezhető az euró övezet jövő heti adatközléseit. A piacok számára a fő kérdés, hogy az előzetes februári beszerzési menedzserindexek, illetve a német ZEW és Ifo index jelez-e végre stabilizációt a gazdasági aktivitásban és a hangulatban - emeli még ki a CIB Bank.

Az Egyesült Államokból pedig a megrendelés állomány és ingatlanpiaci statisztikák közlése lesz soron.

HOZZÁSZÓLÁSOK