A havi exporttöbblet ebben az évben szeptemberben volt a legmagasabb, egyedül februárban haladta meg az egymilliárd eurót, akkor 1,110 milliárd euró volt, azt megelőzően pedig 2016 júniusában érte el történelmi csúcsát 1,150 milliárd euróval. Az export február óta először haladta meg az egy évvel korábbit, az import pedig azóta megszakítás nélkül csökken éves összevetésben, de az előző három hónapban 5-6 százalék között volt a visszaesés mértéke.

Az előző hónaphoz viszonyítva jelentős mértékben emelkedett a külkereskedelmi forgalom szeptemberben, az export 28, az import 18 százalékkal bővült. A szeptemberi 10,139 milliárd euró export minden idők második legnagyobb értéke, egyedül tavaly októberben volt ennél magasabb, 10,176 milliárd euró. Az import 8,998 milliárd eurós szeptemberi értéke is tavaly november óta a legmagasabb.

Az első három negyedévben az export 7,9 százalékkal, az import 8,4 százalékkal csökkent a múlt év azonos időszakához viszonyítva, az exporttöbblet 3,666 milliárd eurót tett ki, 139 millió euróval nőtt.

A szeptemberi külkereskedelmi forgalom részletes adatait december 2-án közli második becslése alapján a KSH.