Külföldön nem hatnak a kormány szavai

Az S&P és a Moody's is közölte: a kormány mindeddig megalapozatlan ígérete a költségvetés deficitjének csökkentésére vonatkozóan számára édeskevés.
NAPI, 2010. szeptember 15. szerda, 19:15
Fotó:

Két nemzetközi hitelminősítőtől is figyelmeztetést kapott a magyar kormány szerdán - az S&P közölte, csak a részletek ismeretében tudja figyelembe venni a magyar államadósság kockázati besorolásának felülvizsgálatánál a kormány deficitcsökkentésre vonatkozó ígéretét. A Moody's-nál pedig novemberre tűzték ki a magyar minősítés revízióját, amelyet a jövő évi fiskális tervek tükrében ítélnek majd meg - írta a Bloomberg.

A hitelminősítők azt követően jelezték, ők még mindig nem nyugodtak Magyarország kilátásait illetően, hogy a kormány az elmúlt napokban többször megerősítette elkötelezettségét a 2011-re előirányzott 3 százalékos deficitcél mellett. Az S&P-nél úgy vélik, középtávú fiskális tervek hiányában a verbális elkötelezettség nem elég, a Moody's szakértője szerint a hiteles fiskális politika továbbra is kényes kérdés Magyarországgal kapcsolatban, s az IMF-fel való megállapodás is megnyugtató lenne, elsősorban a valutaalap ezzel járó monitoring-tevékenysége miatt.

Az S&P szakértője még az idei áht-hiánycél teljesülésében sem biztos, mondván, bizonytalan mit is csinál valójában az Orbán-kormány. A hitelminősítőnél felmerült kérdések ellenére is biztosnak látszik, hogy a kormány az önkormányzati választások lezárultáig haladékot kapott a nemzetközi szereplőktől - a Moody's és az S&P is novemberben kíván érdemben nyilatkozni a felülvizsgálat eredményeiről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.15 20:36

Amíg a kínaiak a dollárt gyüjtik mint a bélyeget addig nyilván nyomtatja nekik a Bernanke. Ha egy általad rajzolt papirfecniiért kapnál házat, kocsit, meg bármit akkor te is rajzolgatnál, szinezgetnél egész nap.. Amig ez megy addig marha jó nekik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.15 20:32

Még egy apróság: Bejelentjük a 3% alatti hiányvélt ( ha 2,8 mondtuk volna az konkrét a 3% alatti az azt sugallja, hogy akár az alatt is lehet , magyarul zéró elkötelezettség ). Kommunikációs hiba !!!!

Aztán: Államosítjuk, a nyugdijpénztárakat majd akkor meglesz.. megiont dettó... Nem kell dumálni addig amig LE NEM zárultakln a tárgyalások ebben az ügyben.. ( különben megint puhul az egész kommunikáció ).

Ebből mit szür le a külföldi ( hát talán 3% alatt lesz ha bizonyos körülmények kedvezően alakulnak , úgy mint: 2,5% növekedés (vagy lesz vagy nem ) , államositjuk a nyugdijpénztárakat (rútul hangzik, legalább ne kürtölnék világgá ), meg akkor ha lesz bankadó az egyébként teljesen elbizonytalanitott (mennyit is ér az hitelek fedezete stb.. ) bankrendszerben !!!!

Igy mindenki kivárja a választást ( amikoris összevissza mindenki marhaságokat beszél ) aztán elö a konkrét dolgokkal különben irány a gagyi kategória ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kean, 2010.09.15 20:27

Az Amerikai Egyesült Államok államadóssága több, mint 13.000 milliárd dollár, ami a GDP 106-110 %-a.

Ezt a hatalmas államadósságot nem más, mint KÍNA finanszírozza.

Ez, egészen pontosan azt jelenti, hogy annak a zsidó yuppie-nak, aki a Wall Streeten a világ urának képzeli magát, még a gatyája se az övé, hanem egy mosolygósképű ferdeszemű úriemberé....!

Amúgy, nagyon jól látszik, hogy a nemzetközi zsidó pénzvilág próbálja a magyar kormányt minden eszközzel megtörni, és Magyarország kifosztását tovább folytatni.

Ezektől még Iván Szerov KGB tábornok is tisztességesebb volt annyival, hogy ő legalább nem próbálta magát Magyarország megmentőjeként bemutatni.

A hitelminősítők a Magyarország elleni eszellős támadással a saját hitelességüket kockáztatják. Már, amennyi maradt még nekik. Nem ok nélkül akar az EU egy tőlük független, új rendszert kialakítani.

Magánvéleményem szerint pedig, ne akarják a magyar kormányt olyan figurák oktatgatni, akik olyan mértékben eladósodtak, hogy még a reggelijüket is csak akkor fogyaszthatják el, ha azt egy barátságos kínai úriember a pofájuk elé tolja....!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.15 20:00

Mást mond az Orbán a Matolcsy a Varga a Kósa a Szijjártó meg a minisztérium. ( kb hasonlót de mást )
Ha látják, hogy egy csapatot alkotnak ahol mindenki ugyanazt mondja ( TÖK UGYANAZT) és még meg is hivják egy baráti vacsorára a hitelminősítóket + a Bloomberg, CNBC ujságíróit akkor ez is megoldódik.

Szóval ismét egy kommunikációs probléma ( ami nem kommunikációs problémának látszik )

Drukkolok a Fidesznek ezért ütöm verem őket, hátha hamarabb leesik a tantusz ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html