Különös kockázat fenyeget az albán pékségekben

Az agrárkamarával és kormányzati hivatalokkal egyeztetett a pékszövetség az élelmiszerkönyv pékárukra vonatkozó részének további szigorításáról. Megragadták az alkalmat arra, hogy egyes pékségek trükkjeivel is foglalkozzanak.
Komócsin Sándor, 2017. október 3. kedd, 09:01
Fotó: Napi.hu

A Magyar Pékszövetség azt szeretné, ha tovább szigorítanák az élelmiszerkönyvet - írja a Magyar Idők. Erről egyeztetett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Földművelésügyi minisztériummal és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal. A tanácskozás résztvevői szerint fel kell hívni a vásárlók figyelmét arra, hogy egyes pékségek, köztük az albán pékségek trükköznek.

Azzal játsszák ki az idén nyáron életbe lépett új minőségi előírásokat, hogy más néven forgalmazzák a termékeiket. A Nébih ellenőrzései alapján az albán pékségek nem jelentenek kiemelt élelmiszer-biztonsági kockázatot. A hatóság elismeri, hogy az élelmiszerkönyv előírásait csak akkor kötelező betartani, ha az élelmiszer előállítója az abban foglalt megnevezéseket használja.

(A nyitókép forrása: Unsplash.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.03 09:19

Akinek van némi ízlése amúgy sem vesz ezekben semmit sem. Mindent ugyanabból az édes fos tésztából csinálnak. Ehetetlen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html