Új nagykövet megy Londonba

Kumin Ferenc lesz az új londoni nagykövet, elődje Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Habony Árpád jobbkezeként dolgozott az elmúlt években Londonban.
Rácz Gergő, 2019. december 27. péntek, 19:36
Fotó: Napi.hu

Kumin Ferencet, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát jelölte Szijjártó Péter külügyminiszter a londoni nagyköveti posztra - erősítette meg a tárca sajtóosztálya az atv.hu kérdésére.

A politológus-közgazdász 2006 és 2010 között Sólyom László államfő hivatali idejében a Köztársasági Elnöki Hivatal stratégiai és kommunikációs főosztályának vezetője volt, 2012 és 2014 között az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkára, majd New York-i főkonzul.

Jelenleg az európai és amerikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár a külügyminisztériumban.

Elődje Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Habony Árpád jobbkezeként dolgozott az elmúlt években Londonban. A Népszava nemrég arról írt, hogy az utóbbi időben háttérbe szorult Habonyra ismét aktív szerep vár a kormányzati politika és kommunikáció alakításában.

Szalay-Bobrovniczky felesége, a volt főpolgármester-helyettes, immáron újra leánykori nevén, Szentkirályi Alexandraként a kormányszóvivői posztot veszi át januártól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.12.28 15:28

Az ügynökök a paradicsomba mennek - 1 film arról, amit évek óta pofázok
-----
Itt megnézhető:
https://www.youtube.com/watch?v=XZiTOQ7RCQw
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html