Kupa Mihály beszáll a Gyurcsány-részvény-programba

A Centrum Párt exelnöke az új tulajdonosi programban ad tanácsokat.
NAPI Online, 2008. március 5. szerda, 10:00
Fotó:

A ma megalakult, az Új Tulajdonosi Program Tanácsa nevet viselő testület feladata az lesz, hogy ajánlásokat dolgozzon ki a kormánynak a program végrehajtási szabályairól - írja a Gyurcsány Ferenc bolgjában.

A testületben a szakszervezetek, a munkaadók képviselői és szakértők dolgoznak majd együtt Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának vezetésével. "A munkában részt vesz például Kupa Mihály, akit a program egyik tanácsadójának kértem fel - írja a kormányfő. - Őt azért is kértem fel, mert a kilencvenes évek elején pénzügyminiszterként sok fontos tapasztalatot szerzett. Nagyon sokat tud a gyakorlatból arról, hogyan működött a kilencvenes évek elején alkalmazott sokfajta tulajdonhoz juttatási technika, mik voltak azok problémái, ellentmondásai."

Kupa Mihály szakmai karrierjének három kiemelkedő állomása volt. Irányításával vezették be a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján az új szja-rendszert, valamivel több mint két évig az Antal-kormány pénzügyminisztere volt, majd a Centrum Pártot vezette, amely a két nagy politikai erő közé pozicionált politikájával 2002-ben hajszál híján bekerült a parlamentbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK