Kuruzsló került a vádlottak padjára

A Fonyódi Járási Ügyészség kuruzslás vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves férfival szemben, aki szakirányú végzettség nélkül, országszerte az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet végzett - adta hírül a Somogy Megyei Főügyészség.
Domokos László, 2017. július 4. kedd, 08:41
Fotó: Napi.hu

A vádlott ismeretlen körülmények között megszerzett egy meghamisított, reflexológusi képesítés megszerzését igazoló bizonyítványt. Különböző internetes oldalakon - magát orvosnak, természetgyógyásznak, csontkovácsnak feltüntetve - hirdette tevékenységét és az országban ellenszolgáltatás fejében, rendszeresen folytatta a hirdetésben megjelölt tevékenységet.

Majd 2015 tavaszán-nyarán az egyik Balaton-parti településen "rendelt" rendszeresen a vádlott, magát orvos-csontkovácsként hirdetve és alkalmanként 8-10 személyt fogadott.

Itt kereste fel a vádlottat a rendszeres orvosi kezelés alatt álló helyi sértett is, aki a vádlott javaslatára abbahagyta addigi gyógyszerei szedését és a vádlott által ajánlott, tőle vásárolt készítményeket szedte. Rövid idő alatt a sértett állapota annyira leromlott, hogy a szakorvos által felírt gyógyszerek szedése mellett, több mint 1 éves kezeléssel lehetett jelentős javulást elérni - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK