Küszöbön áll a változás - Friss előrejelzés érkezett

Szombat délutántól előbb a Dunántúl középső és déli harmadán, éjszaka a déli és a középső megyékben, vasárnap a Tiszántúlon alakulhat ki helyenként zivatar, amelyhez átmenetileg intenzív csapadék, illetve viharos szél társulhat. Vasárnap megérkezik a sarkvidéki hideg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Időkép előrejelzéséből.
Napi.hu, 2016. április 23. szombat, 14:17
Fotó: Reuters

Az éjféli óráktól a Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul és nagy területen viharossá fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében a legerősebb széllökések elérhetik a 85-90 km/h-t. A déli óráktól Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi részén is számítani lehet viharos széllökésekre.

Vasárnap megérkezik a sarkvidéki hideg levegő; kezdetben sokfelé, majd egyre inkább csak keleten, északkeleten várható eső, zápor, kezdetben keleten egy-egy zivatar. Reggel a Bakonyban átmenetileg havas eső sem kizárt. Visszaesik a hőmérséklet, délután csak 8-15 fokra számíthatunk, keleten lehet még kissé melegebb.

Hétfőn felhős, többfelé erősen szeles, kifejezetten hűvös időre van kilátás, szórványosan esővel, záporral. Délután is mindössze 9-14 fok várható.

Kedd hajnalban helyenként ismét lehet gyenge fagy. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, melyekből elsősorban északnyugaton lehetnek záporok. Délután 12-16 fokra készülhetünk.

HOZZÁSZÓLÁSOK