Milliókért találta fel a spanyolviaszt a fideszes politikus cége

Egy kormánypárti politikus cége több millió forintot keresett azzal, hogy felmérést készített, amelyből kiderült: az emberek pihenni járnak a közparkokba.
Komócsin Sándor, 2020. január 7. kedd, 08:47
Fotó: Pixabay

"A parklátogatások céljaként a kimagasló többség (84 százalék) a sétálást, pihenést jelölte meg, a következő leggyakrabban említett látogatási cél a másokkal való találkozás és a rendezvényre járás (23-23 százalék). A parklátogatók 12 százaléka sportolni jár a parkokba." Egyebek mellett ez olvasható annak a tanulmánynak az összefoglalójában, amelyért legalább hárommillió forintot fizetett ki Budapest előző, fideszes vezetése idején az önkormányzati tulajdonú Főkert Zrt. egy kormánypárti politikus cégének - írja a Népszava.

A tanulmány összegzése az követően jutott a napilap birtokába, hogy Tüttő Kata, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes vasárnap közzétett a Facebookon egy fotót egy számla másolatáról. Azt írta: a Főkert évi hatmillió forintról fogadott be számlát, amit a budapestiek parkhasználati szokásainak vizsgálatai alapján állított ki a Fidesz akkori budaörsi elnökének cége.

A közzétett nettó hárommillió forintról szóló számlát a budaörsi Fidesz volt elnöke, Nagy Sándor András jelenleg végelszámolás alatt álló cége, az Axilior Kft. állította ki 2016-ban. Az Axilior Kft. egyébként a szerződés szerint 1200 fős, telefonos lekérdezéssel térképezte fel, hogy a fővárosiak mire használják parkjaikat. A Népszava kereste a volt budaörsi Fidesz-elnököt, de üzeneteire nem kapott választ.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2020.01.07 10:51

Nincs a pofátlan, szégyentelen tolvajlásnak olyan formája, amit a fideszes káderek - persze nem orbáni, mészárosi horrorisztikus nagyságrendben - ki ne használnának.
Még hogy milliókért megkérdezni kb. 1200 embert, hogy mit csinálnak a közparkokban...
A szégyenérzetet, mint fogalmat, törölni kell az értelmező szótárakból, mert a Fidesz fekete listára tette.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html