Kútfúrás - fontos bejelentést tett a szaktárca

Meghosszabbítaná a fúrt kutak bejelentésének december 31-ig tartó türelmi idejét az Országgyűlésnek benyújtott kormányjavaslat az Agrárminisztérium szombati közleménye szerint.
Szász Péter, 2018. október 20. szombat, 18:26
Fotó: Pixabay

A javaslat értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság alól, aki 2020. december 31-ig kérelmezi az engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízi létesítményt. A türelmi idő meghosszabbítása a házi vízigényt kielégítő és a mezőgazdasági öntözési célú fúrt kutakra egyaránt vonatkozik. A legalizált mezőgazdasági hasznosítású kutak tulajdonosai uniós vidékfejlesztési pályázatokon is indulhatnak - írja az MTI.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai bevonásával a Belügyminisztérium és az Agrárminisztérium azon is dolgozik, hogy a kormány terveinek megfelelően az új kutak engedélyezése és az illegális kutak fennmaradási eljárása egyszerűsödjön, gyorsabbá és olcsóbbá váljon - olvasható a közleményben.

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján azon engedély nélküli kutak, amelyekre az engedélyt 2018. december 31-ig megkérik, mentesülnek a vízgazdálkodási bírság, valamint az igazgatási és szolgáltatási díjak alól.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.21 10:36

Már csak egy pillanat választja el a rohadék diktátorunkat attól amit rákosi művelt a hülye néppel.
Mert azt is hagyta a nép, most meg ezt a mocskot hagyja.
Mindjárt jön a padlássöprés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.10.21 08:02

Ez a legkevesebb amit tehetnek miután jól megszívatták a népet ezzel is. Évekig ment a rizsázás még vezető narancstolvaj politikusok szájából is hogy "Ingyen kútfúrás 80 méterig"
https://www.agrotrend.hu/hireink/ingyenes-lesz-a-kutfuras-80-meterig-
Aztán szépen lassan telt a határideje annak a szintén narancsszabálynak is hogy be kell jelenteni az engedéllyel nem rendelkező kutakat. Igen, azokat is amik akkor készültek amikor még nem is kellett semmi engedélyt kérni kútásásra kútfúrásra. Most van a határidő leteltéig két hónap ami alatt találnod kell szakit aki elkészíti a papírokat, fizess illetéket és fizesd ki a szakit is. Birkanyáj hogy is van ez akkor ? A "nemzet kormánya szívatja a nemzet polgárait ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html