Kutyája van? Akkor ez a hír érdekelni fogja!

A kutya viselkedéséért a körülötte élő emberek felelnek - mondta a súlyos kutyatámadások kapcsán Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője az M1-en.
Domokos László, 2018. október 22. hétfő, 10:37
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Ha például egy kutya egész életét egy kertbe zárva tölti, nem biztos, hogy tudja, mi a helyes, ha ismeretlen emberekkel, állatokkal találkozik. Ma már nem csak kutyaiskolák, de óvodák is vannak, ami azért fontos, mert ezeknél az állatoknál életük első hónapjaiban alapvetően eldől, milyen lesz a viszonyuk a többi állathoz és az emberekhez - magyarázta a szakember.

A jog nem ismer veszélyes fajtákat, csak egyedeket lehet veszélyessé nyilvánítani. A jelenlegi szabályozás alapvetően jó, a hatósági fellépés viszont lehetne határozottabb.

Sok olyan kutya kóborol az utcákon, amelynek van gazdája. A nem megfelelő kerítés miatt kóborló állat gazdája pedig akár pénzbüntetéssel is sújtható - figyelmeztetett az állatotthon szóvivője.

Schneider Kinga szerint üdvözlendő lenne a kutyatartási jogosítvány is, melynek bevezetése után csak a bizonyos feltételeket teljesítők tarthatnának kutyát - írta az MTI.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK